Retourneren
Is uw Zeido artikel niet naar wens? Dat vinden wij heel vervelend. Omdat wij het niet fijn zouden vinden als een Zeido artikel niet met plezier gedragen wordt, verzoeken wij u het artikel in dat geval naar ons terug te sturen. U kunt het artikel retourneren tot 14 dagen ná ontvangst van uw bestelling.

Belangrijk: het artikel mag niet gedragen zijn, passen voor juiste maat is natuurlijk wel toegestaan! Als het geretourneerde artikel gebruikt of beschadigd is behoudt Zeido zich het recht het aankoopbedrag niet (volledig) te vergoeden of het artikel naar u terug te sturen.

Bij elke levering ontvangt u een orderbon. Om gebruik te maken van uw herroepingsrecht, is het voldoende om alleen deze orderbon mee te sturen.

De retourzending is voor eigen risico en eigen rekening. Eigen risico houdt in dat Zeido niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoekraken van retour gestuurde artikelen. U kunt het pakket retour sturen naar:
ZEIDO
Dries 30 bus 02/01
3380 Glabbeek
België

Ruilen
U kunt het artikel ruilen (voor een andere maat of kleur) tot 14 dagen ná ontvangst van uw bestelling. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

Als u een nieuwe bestelling plaatst om uw verkeerde artikel(en) te vervangen, houdt u er dan rekening mee dat u de nieuwe bestelling ook vooraf dient te betalen.
Als het vervangende artikel dezelfde waarde heeft, is het handiger om NIET opnieuw te bestellen, maar dit direct met onze klantenservice te regelen. Na ontvangst van uw geretourneerde artikel, zullen wij het nieuwe vervangende artikel opsturen.

Wanneer krijgt u uw geld teruggestort?
Na retour sturen van een artikel krijgt u het bedrag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van het artikel, terugbetaald. Als u het geld hierna nog niet heeft ontvangen, neem dan contact op met onze klantenservice. Vermeld hierbij uw naam en ordernummer, of stuur de orderbevestiging mee.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief