+

925 Sterling zilver is fijn zilver, 100% zuiver en is over het algemeen veel te zacht en zwak voor de productie van functionele objecten en/of sieraden; daarom wordt het zilver gelegeerd met gewoonlijk koper om het te versterken en het te behouden van de taaiheid en schoonheid. Sterling zilver is een legering van zilver met een minimum van 92,5% van de massa van zilver, en 7,5% van andere metalen; meestal koper, hoewel zink, platina of geranium ook vaak voorkomen. Deze combinatie maakt het beter bestand tegen schade en krassen.

+

De verzendkosten zijn GRATIS voor bestellingen vanaf € 20,00.

De verzendkosten voor leveringen in België, Luxemburg en Nederland zijn € 2,95. 
De verzendkosten voor leveringen buiten de Benelux zijn € 3,95. 

+

We streven ernaar de bestelling altijd binnen 24 uur te verzenden. Het merendeel van onze bestellingen gaat per brievenbuspost. Normaal gesproken is de bestelling per brievenbuspost in België de werkdag na verzending in huis. Verzending naar Nederland duurt wat langer, zo'n 3-4 werkdagen.

+

Zeido biedt u de mogelijkheid om te kiezen tussen de bekendste en meest courante online betaalwijzen zoals Visa/Mastercard, Carte Bleue, American Express, iDEAL, SEPA-overschrijving, Bitcoin, Bancontact en het online bankingsysteem van jouw bank (Belfius betaalknop, KBC/CBC-betaalknop en ING Home'Pay).

Betalen kan op verschillende manieren op onze website, zelf te kiezen, allemaal zonder extra onkosten!

 • Overboeking: Handig voor iedereen met toegang tot internetbankieren
 • Bancontact: De bekendste betaalmethode in België. Je betaalt veilig in je vertrouwde internetbankomgeving. De betaling gebeurt onmiddellijk. Betalen kan met elke bankkaart met het logo van Bancontact.


 • KBC/CBC Payment Button: De supergemakkelijke betaaloplossing van KBC en CBC

 


 • Belfius Direct Net: De vertrouwde betaaloplossing van Belfius


 • Kredietkaarten: We accepteren vele kredietkaarten zoals Mastercard, Maestro, Visa en American Express

    • iDEAL: De in Nederland meest gebruikte online betaalmethode


 • SOFORT Banking: Een gemakkelijke betaaloplossing die actief is in 10 landen


Alle transacties verlopen vlekkeloos via onze betaalpartner Mollie.


+

U kunt ruilen en retourneren tot 14 dagen na ontvangst van uw bestelling. De retourzending is voor eigen risico en eigen rekening.

+

Retourneren
Is uw Zeido artikel niet naar wens? Dat vinden wij heel vervelend. Omdat wij het niet fijn zouden vinden als een Zeido artikel niet met plezier gedragen wordt, verzoeken wij u het artikel in dat geval naar ons terug te sturen. U kunt het artikel retourneren tot 14 dagen ná ontvangst van uw bestelling.

Belangrijk: het artikel mag niet gedragen zijn, passen voor juiste maat is natuurlijk wel toegestaan! Als het geretourneerde artikel gebruikt of beschadigd is behoudt Zeido zich het recht het aankoopbedrag niet (volledig) te vergoeden of het artikel naar u terug te sturen.

Bij elke levering ontvangt u een orderbon. Om gebruik te maken van uw herroepingsrecht, is het voldoende om alleen deze orderbon mee te sturen.

De retourzending is voor eigen risico en eigen rekening. Eigen risico houdt in dat Zeido niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoekraken van retour gestuurde artikelen. U kunt het pakket retour sturen naar:
ZEIDO
Dries 30 bus 02/01
3380 Glabbeek
België

Ruilen
U kunt het artikel ruilen (voor een andere maat of kleur) tot 14 dagen ná ontvangst van uw bestelling. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

Als u een nieuwe bestelling plaatst om uw verkeerde artikel(en) te vervangen, houdt u er dan rekening mee dat u de nieuwe bestelling ook vooraf dient te betalen.
Als het vervangende artikel dezelfde waarde heeft, is het handiger om NIET opnieuw te bestellen, maar dit direct met onze klantenservice te regelen. Na ontvangst van uw geretourneerde artikel, zullen wij het nieuwe vervangende artikel opsturen.

+

Na retour sturen van een artikel krijgt u het bedrag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van het artikel, terugbetaald. Als u het geld hierna nog niet heeft ontvangen, neem dan contact op met onze klantenservice via info@zeido.eu. Vermeld hierbij uw naam en ordernummer, of stuur de orderbevestiging mee.

+

Of een sieraad terug komt in voorraad verschilt per item. Neem contact met ons op via info@zeido.eu zodat we na kunnen gaan of het nog na te bestellen is.

+

Bij bestelling kan u enkel opteren voor een verzending. Er worden dus géén afhalingen aanvaard.

+

Uw ringmaat bepalen kan op een aantal makkelijke manieren

Ringmaten worden op verschillende manieren weergegeven. Soms wordt er gekozen om de binnendiameter in millimeters te gebruiken als maat. Andere keren dan weer om de binnenomtrek te hanteren als maat of wordt ook de Amerikaanse ringmaat gebruikt. Op zich is het niet moeilijk, maar zo af en toe wel een beetje verwarrend. Wij gebruiken vrijwel altijd de binnendiameter, omdat deze het eenvoudigst zelf is vast te stellen.

Je vindt hieronder een maattabel om de ringmaat op te kunnen zoeken. Links staat een lijst met diameters in millimeter. Als je de diameter weet, dan kun je de bijbehorende omtrek maat rechts daarvan opzoeken. In het midden vind je de omtrek maat in millimeters. Als je de omtrek maat van de vinger weet, dan kun je de diameter maat links daarvan opzoeken.

Tabel ringmaten

Diameter ringmaat (mm)Omtrek ringmaat (mm)US ringmaat
15484.5
15.5495
16505.5
16.2551
16.5526
17536.5
17.25547
17.5557.5
17.75568
18.2557
18.5588.5
19599
19.2560
19.5619.5
19.756210
206310.5
20.2564
20.56511
216611.5
21.56812
226913

Methode 1: De diameter meten met een ring

De makkelijkste manier om een ringmaat te bepalen is aan de hand van een ring die je goed past. Deze manier is ook handig als je bijvoorbeeld iemand wilt verrassen met een ring en je wilt diegene niet naar zijn of haar maat vragen. Je kunt dan eenvoudig een ring 'lenen' om te meten.

Neem de passende ring en leg deze met het midden op de maateenheden van een liniaal. Leg de binnenzijde van de ring op 0 cm en lees aan de andere binnenzijde het aantal millimeters af. Dit is de binnen diameter ringmaat. Wij gebruiken zelf de diameter ringmaat het meest. Je kunt in de tabel eventueel opzoeken welke omtrek ringmaat daar bij hoort.

Methode 2: De omtrek meten zonder ring

Als een passende ring niet voorhanden is, dan kun je de diameter van de ring het beste inschatten door gebruik te maken van een lintje, touwtje of strookje papier.Draai het lintje, touwtje of strookje papier losjes om de vinger waar de ring aan gedragen gaat worden. Waar dit bij elkaar komt kan je de maat eenvoudig aftekenen met een pen of potlood. Meet de lengte op met een liniaal in millimeters. De opgemeten lengte is de omtrek van je vinger en dus de omtrek ringmaat die je nodig hebt. Je kunt in de tabel hierboven eenvoudig de diameter ringmaat opzoeken.


Methode 3: Gebruik een meetlint

Dit is een niet heel nauwkeurige methode, maar wel gemakkelijk en snel. Het voordeel is dat een meetlint breed is, waardoor je over een wat groter stuk van de vinger kan meten. Ga als volgt te werk: Wikkel het meetlint om de vinger en lees het aantal millimeters af daar waar het lint weer bij elkaar komt. De lengte die je nu hebt, is de binnen omtrek van de ring. Je weet nu dus de omtrek ringmaat van de vinger. Je kunt in de tabel boven opzoeken welke diameter ringmaat daarbij hoort.

Andere manieren om een ringmaat te meten

Je kunt natuurlijk ook met een schuifmaat de binnen diameter opmeten. We gaan er voor het gemak van uit, dat als je een schuifmaat bezit, je ook weet hoe je die kunt gebruiken voor het opmeten van ringmaten. 

+

Zeido doet er alles aan om een optimale service te leveren en daarom stellen wij het erg op prijs als u suggesties hebt die onze service kunnen verbeteren. Ook zijn jouw ideeën over onze producten meer dan welkom. Heeft u vragen, ideeën of andere opmerkingen, vertel het ons. Stuur ons dan een e-mail via info@zeido.eu

+

Stuur dan even een mailtje naar info@zeido.eu en vermeld de naam van de winkel, website en ondernemingsnummer. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

+

Stap 1. Wat heb je nodig?Pak de volgende benodigdheden voor het opstrijken van de patch op je kleding:StrijkijzerStrijkplankTextiel / kledingstukBakpapier / theedoekPatch(es)
Stap 2. Zet het strijkijzer aan en de stoomfunctie uit. Stel de temperatuur in zo heet als de stof kan hebben. Let op dat de patches niet op plastic en geoliede materialen (zoals leer) gestreken kunnen worden. Gebruik dan textiellijm, of naai de patch met een paar steekjes vast.

Stap 3. Plaats het item op de strijkplank, strijk het item glad en verwarm het voor.

Stap 4. Plaats de patch op de gewenste plaats.

Stap 5. Plaats bakpapier over de patch, bij kwetsbare textiel een theedoek gebruiken. Pas op dat de patch niet verschuift. Het bakpapier / theedoek beschermt de patch en de omliggende stof. Plaats bij patches die volledig uit strass / crystal steentjes bestaan bakpapier (geen theedoek) over de patch. Strijk je het item binnenste buiten plaats dan het bakpapier tussen de strijkplank en de patch. Zo voorkom je dat de patch aan de theedoek / strijkplank blijft plakken.

Stap 6. Strijk de Patch vast. Strijk met enige druk, maximaal 60 seconden in draaiende beweging over de gehele patch. De lijmlaag moet voldoende oplossen om te kunnen hechten aan het item.

Stap 7. Laat de patch en het item rusten, de lijm moet afkoelen (minimaal 10 min.).

Stap 8. Controleer voorzichtig of de patch goed vast zit. Strijk desgewenst met bescherming van bakpapier of theedoek, nogmaals 30 seconden, zo mogelijk ook aan de binnen- achterzijde van het item. Laat vervolgens de patch en het item opnieuw rusten en afkoelen.

TIPS:

 • Was het item binnenstebuiten, niet warmer dan 40°.
 • Drogen op een wasrek (niet in de droger).
 • Als na de eerste keer dragen of wassen de patch iets loslaat, strijk dan het los zittende gedeelte vast volgens de hierboven geschreven stappen.
 • Wil je toch meer zekerheid? Dan kun je de patch met een paar steekjes vastnaaien.
 • Gebruik bij items van kunststof of leer textiellijm om de patch vast te lijmen.


Veel plezier met je eigen patch customized fashion item!


Schrijf je in voor de nieuwsbrief